Bernadette árki

művész

1977 es 1981 között a pécsi Művészeti Szakközépiskola, Képző-és iparművészeti tagozatának gobelin szakán végeztem, mesterem R. Fürtös Ilona volt.

Tanulmányaimat 1982-ben az Iparművészeti Főiskolán folytattam, textiltervező művészként szereztem diplomát 1987-ben, Szilvitzky Margit és Polgár Csaba tanítványaként. Tanulmányi évek alatt a Nyári Képzőművészeti Szabadiskola több szakirányú kurzusán vettem részt.

Textil- és festőművészeti munkásság mellett az 1990 évek elejétől kezdtem el üvegművészeti alkotótevékenységemet. Alkalmazott, egyedi üveg tárgyak mellett, autonóm üvegplasztikákat készítek a formába rogyasztott üveg, a hajlítás és a fusing eljárásaival. Az utóbbi években jellemzően a képzőművészet felől közelítek az üveg, mint fényhordozó felé olykor ellentétes hatású anyagokkal együtt alkalmazva.

Izgalmas kihívás számomra megjeleníteni, illetve merészen felhasználni a sértetlen, időtlen üveget és az erodált anyagot. Alkotói magatartásomra a szoborban, plasztikában való gondolkodás, anyagpárosítások, régi dolgok újra értékelése jellemző. Rendszeresen kísérletezem és használok fel munkáimhoz különböző erodált fémeket, fát, kerámiát, olykor még textilt is, különféle textúrák, felületek és a színek egymásra hatása inspirálja munkáimat megteremtve ezzel egy sajátos világot.
Számtalan hazai-és nemzetközi egyedi- és csoportos kiállításon vettem részt (Budapest, Műcsarnok, Szombathelyi Képtár, Ernst Múzeum, Vigadó Galéria, Ferencvárosi Pincegaléria, Keszthely, Balaton Múzeum, Pécs, Pécsi Galéria, Quasi Galéria, Birmingham/ Anglia, Düsseldorf, Münster/ Németország)

Portfolio

Shopping Cart